Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Het uitwerken van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) is een mooie, eerste stap voor iedereen die aan zelfontwikkeling wil doen. In een POP geef je aan wat je wil bereiken op je werk of met een studie, en hoe je dat gaat doen. Op basis hiervan kun je met je manager of leidinggevende in gesprek gaan over welke stappen vereist zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo weet iedereen precies welke richting je op wil en kun je hierbij steun krijgen.

Wat is een persoonlijk ontwikkelingsplan?

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wil bereiken tijdens je studie of op je werk en hoe je dat gaat doen. "korte of lange termijn? Het kan allemaal!"
Dit plan bespreek je daarna met je leidinggevende om te kijken welke stappen je zelf kunt zetten en bij welke stappen je hulp nodig hebt. Zo weet iedereen precies welke richting je op wil en krijg je ook nog eens steun.
Top, zo’n POP!

Hoe maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan?

In een persoonlijk ontwikkelingsplan zet je onder andere waar je goed in bent, op welk gebied je jezelf nog wilt ontwikkelen, hoe jij jouw functie nog beter kunt uitvoeren en wat jouw ambities voor de toekomst zijn. Om te zorgen dat de ambities in jouw persoonlijk ontwikkelingsplan ook werkelijkheid worden, vertaal je deze naar concrete leerdoelen, oftewel: SMART-doelen. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is nuttig voor alle ambitieuze carrièremakers onder ons; de Fresh Academy wil namelijk weten wat jouw sterke punten zijn, waar jij nog kunt groeien, en vooral wat je kunt toevoegen aan je functie en de organisatie.

Slim bezig....met jouw SMART-doelen

Een persoonlijk ontwikkelingsplan zonder SMART-doelen is als Bassie zonder Adriaan: ondenkbaar. Maar wat zijn die SMART-doelstellingen eigenlijk? En hoe pas en meet je ze in je persoonlijk ontwikkelingsplan?
SMART
staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, en Tijdsgebonden. Door de doelen in jouw persoonlijk ontwikkelingsplan SMART op te schrijven, is de kans groter dat je er in de praktijk ook iets mee gaat doen.

Specifiek vragen, ellenlange en niet-concrete doelstellingen zijn een no-go in een persoonlijk ontwikkelingsplan. Het is daarom handig om altijd de zogenaamde W-vragen te stellen:

  1.     Wat wil ik bereiken en waar sta ik nu?
  2.     Wie is er bij betrokken?
  3.     Waar gaat het gebeuren?
  4.     Wanneer gebeurt het?
  5.     Waarom wil ik dit bereiken?

Hieronder vind je een voorbeeld Pop van een medewerker en een formulier wat je kunt gebruiken samen met je leidingevende. Tevens een filmpje waarin ze zo goed mogelijk uitleggen wat een POP is. Schrijf jij of presenteer jij het net even anders? Ook goed, alles mag.

Formulier pop

Voorbeeld pop van medewerker

Heel veel succes en plezier en als je hulp nodig hebt mail ons; academy@freshtandartsen.nl