Opleiding Preventieassistent via Dental Practice

Docent Dental Practice
Op aanvraag

Opleiding Preventieassistent

Het vakgebied tandheelkunde is altijd volop in beweging, denk hierbij aan de nieuwe screenings methode “Periodieke Parodontale Screening” (PPS), die vanaf januari 2021 ingevoerd is. In het kader van de wet BIG mag de tandartsassistent een aantal taken van de tandarts overnemen. Deze taken zijn vooral gericht op preventieve tandheelkundige zorg. 

De opleiding Preventieassistent is bedoeld voor gemotiveerde assistenten, die minimaal 2 jaar werkervaring hebben en zich verder willen bekwamen en ontwikkelen in de preventieve tandheelkundige zorg. Het zelfstandig behandelen van een PPS 1 patiënt, staat hierin centraal. 

Onze opleiding Preventieassistent bestaat uit 9 lesdagen. Van deze 9 lesdagen zijn er 7 praktijkdagen waar we samenkomen op één van de locaties waarvoor je je hebt aangemeld. Tijdens deze praktijkdagen wordt er theorie behandeld en doorloop je in groepsverband het praktische deel van de opleiding. Op de laatste 2 praktijkdagen neem je een eigen patiënt mee (graag screenen op PPS 1 met tandsteen).  Naast de 7 praktijkdagen, 2 lesdagen die je vanuit onze eigen digitale leeromgeving kunt volgen. Deze lesdagen bestaan voornamelijk uit theorie, aangevuld met opdrachten en toetsen zodat we je voortgang goed in de gaten kunnen houden. Op deze 2 lesdagen heb je ook een vast contactmoment met je docent zodat je eventuele vragen direct kunt stellen. Naast deze lesdagen oefen je tussentijds de praktijkopdrachten uiteraard in de praktijk waar je werkzaam bent, onder supervisie van je begeleider!

Boek je via Dental Practice als Fresh medewerker, dan ontvang je 10% korting.

Voor deze cursus kun je een STAP budget aanvragen.

Voor meer informatie ga naar de website van Dental Practice.

Spreker(s): Docent Dental Practice

Prijs: Op aanvraag

Cursus aanvragen

Spreker(s)


Docent Dental Practice

Inschrijven

Voor deze cursus is een login vereist. Als u al een account heeft kunt u direct inloggen. Als u nog geen account heeft kunt u dit aanvragen.

Inloggen