Nascholing Röntgenstraling assistenten/mondhygiënist

tot
19:00 tot 21:00
Gratis
12

Nascholing röntgenstraling

Inhoud cursus

Veel assistenten uit de mondzorgpraktijk hebben de afgelopen jaren een opleiding gevolgd om in opdracht van de tandarts(specialist) röntgenfoto’s te maken. De kennis die je tijdens deze opleiding hebt opgedaan, moet je elke 5 jaar opfrissen. Met het volgen van deze cursus voldoe je aan die eis.

De opfriscursus Stralingsbescherming bestaat uit een theoretisch en een interactief gedeelte. We praten je bij over de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van:

  • De eigenschappen en gevaren van straling
  • Hoe je jezelf en de patiënt beschermt tegen straling
  • Basale anatomie en röntgenanatomie
  • Fouten in opnamen herkennen
  • Filmverwerking en gebruik apparatuur
  • Hoe je intra-orale en panoramische opnamen maakt

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor assistenten die in opdracht van de tandarts(specialist) röntgenfoto’s maken en die al een externe opleiding hier voor hebben gevolgd. Die opleiding of de vorige opfriscursus is bijna 5 jaar geleden. Om bekwaam en bevoegd te blijven om röntgenopnamen te maken frissen zij hun kennis weer op.

Deze opfriscursus is ook geschikt voor mondhygiënisten die 2- of 3 jarig is opgeleid en de 4-jarig opgeleide die niet meedoet met het experiment.

Data: tot

Tijd: 19:00 tot 21:00

Prijs: Gratis

Plekken beschikbaar: 12

Schrijf je direct in

Inschrijven

Voor deze cursus is een login vereist. Als u al een account heeft kunt u direct inloggen. Als u nog geen account heeft kunt u dit aanvragen.

Inloggen