Cursus Verplichte nascholing Tandarts (TMS) Röntgen met FRESH Korting

tot
18:00 tot 22:00
Dhr. K. Syriopoulos
€ 299,00
14

Cursus Verplichte nascholing Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) röntgen

Omschrijving

(voorheen Stralingsdeskundige niveau 5a/M) (100,-- euro  Fresh korting)

Er geldt een verplichte nascholing voor tandartsen/kaakchirurgen en orthodontisten die zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS). Wetenschappelijke literatuur op het gebied van de stralingsbescherming en radiologie vat de voorwaarden voor het gebruik van röntgenstraling in de tandheelkunde op relevante zaken samen.

Maar tandheelkundige radiologie heeft vooral ook te maken met vigerende wetgeving en richtlijnen. De stralingswetgeving is in 2018 op een aantal onderdelen aangepast. Het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) vervangt het besluit stralingsbescherming; deze laatste is komen te vervallen.

Je bent als medisch deskundige altijd verantwoordelijk voor de medische stralings- blootstelling. Daarvoor heb je reeds TMS in je bezit. Maar vanuit het nieuwe Besluit ben je verplicht om minimaal eens in de 5 jaar aan bij-of nascholing te doen, en dit te documenteren in het KEW-dossier.

Data: tot

Tijd: 18:00 tot 22:00

KRT/KRM punten: 3 KRT punten

Spreker(s): Dhr. K. Syriopoulos

Prijs: € 299,00

Plekken beschikbaar: 14

Schrijf je direct in

Spreker(s)


Dhr. K. Syriopoulos

Stralingshygiëne deskundigheidsniveau 3; TU DelftProf.-em. Dr. P.F. van der Stelt, coördinerend stralingsdeskundige (niveau 3); voormalig hoofd van de sectie Orale en Maxillofaciale Radiologie van ACTA

Inschrijven

Voor deze cursus is een login vereist. Als u al een account heeft kunt u direct inloggen. Als u nog geen account heeft kunt u dit aanvragen.

Inloggen