Cursus voeding en mondgezondheid

tot
19:00 tot 20:30
Jolien Verschragen
25

Cursus voeding en mondgezondheid

Tijdens deze interactieve scholing staat voeding en mondgezondheid centraal.

We bespreken een stuk algemene gezonde voeding: wat is gezonde voeding eigenlijk, hoe beoordeel je dat en welke informatie is betrouwbaar.

Natuurlijk bespreken we (kort) de effecten van suikers en zuren op het gebit, maar we gaan het vooral hebben over verschillende soorten koolhydraten, het effect van vetten, eiwitten en bepaalde vitamines en mineralen. Welke voedingsmiddelen bevatten wat en wat zijn de effecten op de gezondheid van het gebit.

En ook de toepassing bij de patiënten komt aan bod. Hoe maak je voeding (en leefstijl) bespreekbaar en zorg je ervoor dat de patiënt zicht echt geholpen en niet betutteld voelt?

Het doel van de training is de mondzorgverlener handvatten te bieden om voeding en leefstijl geïntegreerd mee te nemen in iedere behandeling.

Data: tot

Tijd: 19:00 tot 20:30

Spreker(s): Jolien Verschragen

Plekken beschikbaar: 25

Schrijf je direct in

Spreker(s)


Jolien Verschragen

Jolien houdt zich sinds 2016, naast de reguliere dieetzorg, bezig met het implementeren van het onderdeel gezonde voeding in de tandheelkunde. Naast het werken als behandelend diëtist in het preventieve behandeltraject voor jeugd en gezin geeft zij gastlessen op hogescholen, lezingen en scholingen op het expertisegebied voeding en mondgezondheid. Voeding en mondgezondheid wordt steeds urgenter wordt binnen de preventieve mondzorg en er valt nog zo ontzettend veel winst te behalen op dit gebied!

Inschrijven

Voor deze cursus is een login vereist. Als u al een account heeft kunt u direct inloggen. Als u nog geen account heeft kunt u dit aanvragen.

Inloggen