Cursus Kaasmolaren via Dental Practice

Docent Dental Practice
€ 595,00

Cursus Kaasmolaren

In de algemene praktijk worden de tandarts en mondhygiëniste vaak geconfronteerd met zogenoemde “kaasmolaren” bij kinderen. Blijvende molaren die een wel heel typische hypomineralisatie van het glazuur laten zien. Ze worden niet altijd herkend en vaak (deels) onterecht afgedaan als fors carieuze kiezen. Kaasmolaren laten zich echter onderscheiden door hun typerende kleur, grillig weefselverlies en vaak extreme gevoeligheid. Vanwege deze extreme gevoeligheid zijn kinderen met kaasmolaren vaak al zo negatief geconditioneerd met bepaalde prikkels dat zij al bang kunnen worden als je met de meerfunctie spuit in de buurt komt.

Er zijn diverse strategieën voor de behandeling van kaasmolaren. Maar welke behandelmethode kies je? Welke behandelmethoden zijn er en welke is het beste?

Verschillende materialen in de behandeling van kaasmolaren zullen tijdens deze cursus aan de orde komen. Gebruik je wel of geen lokale anesthesie en welke methode is het meest toereikend in het bereiken van optimale analgesie? Aan de hand van casuïstiek zullen tips en trucs in het behandelen van kaasmolaren besproken worden.

Boek je via Dental Practice, geef aan dat je van Fresh bent en je krijgt een mooie Fresh korting van 10%.

Spreker(s): Docent Dental Practice

Prijs: € 595,00

Schrijf je direct in

Spreker(s)


Docent Dental Practice

Schrijf je in

Deze cursus word gegeven door een externe partij. Klik hier om je aan te melden voor deze cursus.

Schrijf je in