Cursus Johnny Joker

Marit Verschuuren-Kuijer
Op aanvraag
10

Cursus Johnny Joker

Werken met Johnny Joker, een praktisch preventie programma voor kinderen 0-12 jaar

Johnny Joker is een Nederlands initiatief dat kinderen, ouders en zorgverleners helpt bij het aanleren van gezond gedrag door middel van ‘entertainment education‘. Cariës (gaatjes) is een leefstijlziekte die goed voorkomen kan worden door gedragsverandering. Cariës kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven, mondgezondheid en algemene gezondheid van kinderen en later als volwassenen. Een goed begin is het halve werk. Maar hoe motiveer je een kind om zijn gebit goed te verzorgen en gezond te eten? Uit onderzoek blijkt dat gebruik maken van een rolmodel (character), het maken van grapjes (humor), het lezen van grappige verhalen (narratives) en het inzetten van spelelementen (gamification) en beloningen (rewards) supergoed werkt bij het aanleren van gezond gedrag. Johnny heeft speciaal voor de mondzorg een programma ontwikkeld dat voldoet aan deze ingrediënten en tegelijkertijd volgt het programma de Klinische praktijkrichtlijn Mondzorg voor Jeugdigen. Twee vliegen in één klap ? Johnny maak preventie en gezondheidswinst praktisch en leuk!

In deze cursus bieden wij:

• uitleg over werkwijze Johnny Joker in de praktijk

• implementatieplan voor Johnny in jouw eigen praktijk

Docent: Marit Verschuuren-Kuijer
Marit is mondhygiënist en als docent verbonden aan het Ivoren Kruis. Daarnaast werkt zij als specialist preventieve mondzorg bij FreshTandartsen en heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van Johnny Joker.

Datum op aanvraag

Spreker(s): Marit Verschuuren-Kuijer

Prijs: Op aanvraag

Plekken beschikbaar: 10

Cursus aanvragen

Spreker(s)


Marit Verschuuren-Kuijer

Marit is mondhygiënist en als docent verbonden aan het Ivoren Kruis. Daarnaast werkt zij als specialist preventieve mondzorg bij FreshTandartsen.

Inschrijven

Voor deze cursus is een login vereist. Als u al een account heeft kunt u direct inloggen. Als u nog geen account heeft kunt u dit aanvragen.

Inloggen